Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
PR ЗОНА
09 май
2018
   

Първи стъпки към умния дом с контакт и разклонител от D-Link

30143 прочитания

Въпреки, че т.нар. умен дом все още е по-скоро концепция, на пазара вече са налице уреди, предлагащи вградени възможности за автоматизация и свързване с интернет. На практика всички производители вече са обогатили каталозите си с електроуреди, които биват продавани като умни. Както можете да се досетите техните цени далеч не са от ниските...

Има ли обаче по-лесен начин? Трябва ли да сменим сегашната си техника, за да може на наречем дома си умен? От D-Link предлагат алтернативен подход. Добавете интелигентно управление към домашната си техника с умни контакт и разклонител.

Това са лесни за използване устройства, чрез които можете да управлявате електроуреди у дома си директно от своя таблет или смартфон. Настройте графици за включване и изключване на отоплението или осветлението например. Поддръжката на Google Home и Amazon Echo пък означава, че когато тези услуги се появят и у нас ще получите на разположение още повече гъвкавост. Поддържа се и популярният безплатният уеб сървис IFTTT, чрез който можете да комбинирате съвместими продукти.

DSP-W115 Wi-Fi Smart Plug

Това е устройство, което се поставя в контакта на стената и в него се включва уредът. Компактният му дизайн позволява продуктът да се използва на практика навсякъде, без да са необходими модификации. Светещият пръстен по ръба на корпуса му дискретно показва дали уредът е включен.

Можете да включвате и изключвате умния контакт дистанционно или чрез разположения на него бутон.

DSP-W245 Wi-Fi Smart Power Strip

Разклонител с четири гнезда, чрез който можете да направите няколко уреда у дома си по-умни. Всеки един от тях се управлява отделно, като се предоставя не само детайлна статистика за потреблението на ток, но е и налице възможност за изпращане на уведомявания при включване и изключване, както и при превишаване на определен лимит използвана енергия.

Разклонителят се изключва автоматично при прегряване или токов удар и изпраща съобщение за случилото се. Така можете да сте по-спокойни, когато сте далеч от дома,

И двете електрически устройства могат да бъдат настроени за минути. Те се свързват към вече съществуващата домашна Wi-Fi мрежа чрез натискане на бутон. Умните функции пък са достъпни чрез уеб услугата mydlink, като са налице приложения за iOS и Android.

Към контакта и разклонителя могат да бъдат свързани уреди с максимална сумарна мощност от около 3000W. Максималният ток пък е 16A. Т.е. вероятно няма да можете да направите бойлера си умен (пък и не можете да монтирате устройствата във влажни помещения), но имате възможност да следите отоплителни уреди, хладилници, компютри, по-малки готварски печки, осветителни тела, микровълнови фурни, климатици, телевизори, ел. одеала, вентилатори и т.н.

Не сте сигурни дали сте изключили ютията – вижте в приложението!

ICON ICON ICON ICON
абонамент за бюлетина